Driedubbele gamemuziek primeur tijdens de museumnacht in EYE

Op zaterdag 2 November aanstaande voert het Gelders Orkest drie composities uit, speciaal voor de museumnacht geschreven en/of gearrangeerd.
Zo wordt de muziek van Toki Tori (SonicPicnic) ten doop gehouden, concerteert het orkest muziek uit Killzone 3 en speelt zij voor het eerst live een interactief muziekstuk (van GreenCouch) bij een computerspelletje.

In het kader van het 100 jarig bestaan van auteursrechtenorganisatie Buma Stemra werkt dit jaar het Muziekinstituut MultiMedia samen met EYE en het Gelders Orkest om de museumnacht in EYE tot een bijzonder multimediaal spektakel te maken.

Naast een filmconcert met een uitvoering van de nieuwe partituur voor "The Extraordinary Adventures of Mr. West in the Land of Bolsheviks" kan het publiek genieten van unieke live reclame- en gamemuziek.

Gamemuziek

Joris de Man is componist en heeft onder andere gewerkt aan de muziek voor Killzone 1, 2, 3. Hij is tevens columnist op het gebied van gamemuziek voor Control Online.
Vreemd genoeg werd de grandioze muziek (zelfs goed voor de nodige awards!) van Joris nog niet eerder uitgevoerd door een symfonisch orkest. Het maakt in ieder geval deze uitvoering wereld première nr. 1!

SonicPicnic is met name bekend geworden door de muziek voor games als Awesomenauts, Toki Tori, Rocket Riot en Swords & Soldiers. Het 10-jarig bestaan van het 4 koppige collectief werd afgelopen jaar al flink gevierd en afgesloten rond het Indie Games Concert, maar dit jaar gaat het feest gewoon groots door met een speciale orkest-uitvoering van Toki Tori 2 (wereld premiere nr. 2)!
De muziek uit Toki Tori laat zich kenmerken als een eigenzinnige soundtrack en zal een welkome variatie bieden op het idioom van de avond.

Alsof 2 wereld premières en gamemuziek in concert nog niet genoeg is, schittert het Gelders Orkest tijdens de museumnacht ook nog eens met een wereld-primeur op het gebied van live interactieve muziek bij games!
Middels 55 Samsung tablets (powered by Samsung) krijgen de musici de non-lineaire muziek, gecomponeerd door Stan Koch en Than van Nispen, voorgeschoteld. Deze muziek is geheel afhankelijk van het verloop van het spel. Is iemand aan het winnen, dan spelen zij 'overwinningsmuziek' en doet de gamer het niet zo goed of dreigt deze te verliezen, dan horen wij 'spannende muziek' welke uiteindelijk kan leiden tot een typisch stukje 'defeat'.
De musici weten dus pas 4 maten van tevoren wat ze eigenlijk moeten spelen, spannend!!!

powered by samsung!

EYE LOVE MUSIC vindt zaterdag 2 November plaats in het EYE Amsterdam.
Kaarten à € 17,95 zijn te koop via:
http://museumnachtamsterdam.nl
en geven je toegang tot alle musea in A'dam met nog tot en met 31 december recht op 1 herhaalbezoek!
Meer informatie is o.a. ook te vinden op: http://www.mimm.nl/museumnacht

Verwante artikelen

2 November belooft aldus het programma...

een concert-voorstelling voor de jongste liefhebbers van games en muziek!
12 Januari zal...

een concert-voorstelling voor de jongste liefhebbers van games en muziek!

2e uitvoering...

Na de 'Games in Concerts', het strijkkwartet tijdens het Game Award diner en het Indie...

Music'n'Games in Rotterdam was een succes te noemen.
Foto's zijn terug te...

Google Ads