achtergrond

[Achtergrond] Muziek voor Games

Samenvatting door Jelmer Bron van het artikel "APPROACHES TO CREATING REAL-TIME ADAPTIVE MUSIC IN INTERACTIVE ENTERTAINMENT: A MUSICAL PERSPECTIVE"

Introductie:

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Over de HKU
Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) studeren ruim 3800 studenten in de richtingen Beeldende Kunst, Vormgeving, Muziek, Theater, Games en Interactie, Media en Kunstmanagement.

In deze richtingen biedt de HKU bacheloropleidingen met meer dan 40 afstudeerrichtingen, maar ook basis-/vooropleidingen en masteropleidingen. De HKU is gevestigd in Utrecht, Hilversum en Amersfoort. Sinds 1999 is de HKU ook 'an accredited institution of the Open University'.

Audiogames.net

AudioGames.net is a community portal for audio games: games based on sound. An audio game is a game that consists (only) of sound. Its gamemechanics are usually based on the possibilites of sound as well.

Captivating Sound

Captivating Sound is een blog waarop onderzoeksresultaten van o.a. de HKU, Sander Huiberts' eigen onderzoek en andere interessante zaken op het gebied van geluid gedeeld worden.

Non lineaire game-muziekspeler gepresenteerd op ICMC 2011

De Internationale ComputerMuziek Conferentie is een van de meest belangrijke computer-muziek conferenties van de wereld en biedt een breed spectrum aan computer-muziek gerelateerde onderwerpen.
Dit jaar werd daar ook de nln-player gepresenteerd, een eenvoudig te gebruiken, non-lineaire muziekspeler voor het web, ontwikkeld door GreenCouch.

Google Ads

Inhoud syndiceren