metropool orkest

Games in Concert

05/14/2014 20:00

Het Metropole Orkest houdt op 14 mei in samenwerking met Gamer.nl een nieuwe Games in Concert, een avond waarop bekende gamemuziek ten gehore wordt gebracht door het Metropole Orkest. 
Tickets via:
http://carre.nl/voorstelling/games-in-concert

Opnames "Mario & Sonic at the Winter Olympics" door Metropole Orkest

Dutch Game Music mocht onlangs even een korte blik achter de schermen werpen bij een opname van de muziek voor de nieuwe "Mario & Sonic at the Winter Olympics". Gewoon hier, in Nederland… In het MCO te Hilversum, met het Metropool Orkest in de hoofdrol.

Tom Trapp (arrangeur) ontving me op uiterst vriendelijke manier in de kantine van het MCO. Het orkest heeft net even een korte lunchpauze en langzaam aan druppelen de muzikanten binnen, en wordt de wachtrij bij de kantine kassa steeds langer. Veel tijd om te praten

[Verslag] The Mix - Talkshow over Gamemuziek

27 November 2011 jongstleden vond in de Balie te Amsterdam 'The Mix' plaats, een talkshow-avond georganiseerd door het MuziekCentrumNederland, MCN.

Niels van der Leest, Walter Flapper, Joris de Man en Fer Abrahams gaven in een de talkshow antwoord aan de vragen en opmerkingen over game muziek van Robbert Tilli (MCN) en Tom Engelshoven (OOR).

In 4 blokken, 'Rijkdom van de Gamecultuur', 'Trends en stijlen', 'Zaken en geld in games', 'Jouw muziek in games' werden veel facetten van de gamemuziek besproken.

Games in Concert

Het Metropole Orkest speelde als eerste in Nederland met bekende en bijzondere, muzikale gasten muziek uit games.
Later volgde het Ricciotti Ensemble met een speciaal samengesteld C64-orkest-programma.
Ludwig spande in 2013 de kroon met een wereld-primeur, een Indie Games Concert.

Hieronder vind je een selectie van een aantal uitvoeringen, of compilaties van Games in Concert:

Google Ads

Inhoud syndiceren