games

[Making of] Awesomenauts Audio

Binnenkort gaat Ronimo's nieuwste game Awesomenauts eindelijk de wijde wereld in. De hoogste tijd dus voor een uitgebreide terugblik op het componeren, sounddesignen, character-voice-recorden en mixen van de audio.
SonicPicnic schreef een onthullende devdiary over de ontwikkelperiode, met onder meer aandacht voor het maandelijkse Nederlandse luchtalarm, Demis Roussos en de grootste jaren 80 hit die ooit in de 21ste eeuw is geschreven...

Gluddle

Bevrijd de Gluddle van de Supervisie-invasie in dit oogverblindende stuiterspel voor iPad en iPhone! Oi!
Richt en lanceer oogstrelende stuiterballetjes die Gluddle heten. Bevries ze stil in de lucht zodat andere Gluddle er tegenaan kunnen te stuiteren om zo hun privacy en vrijheid te
verdedigen tegen de boze ogen in de lucht…De Supervisie!
Gluddle is als een kruising tussen een flipperkast en een trampoline, als een combinatie van Peggle en Angry Birds, en een absurde spel met een knipoog over een dictoriale invasie oog in oog met een positieve tegenbeweging.

[Muziek preview] Kids vs. Goblins

Binnenkort is het dan zover:  Kids versus Goblins komt in februari uit voor de iPad. Het is een kwalitatief indrukwekkende game en er is veel aandacht aan detail besteed. Een volledige soundtrack mag dan ook niet uitblijven: er zit zo'n 25 minuten muziek in de game. Hoe is dat allemaal tot stand gekomen?

Componist Bart Delissen vertelt hierover:

CARGO COMMANDER - het verhaal achter de muziek

Cargo Commander is de eerste game van het bedrijf Serious Brew dat gevormd wordt door twee ex-medewerkers van Triumph Studio; Daniel Ernst (art, experience design) en Maarten Brouwer (code, design). Cargo Commander wordt een downloadable action arcadegame voor PC en Mac en zal begin 2012 uitkomen.

Het audioteam bestaat uit Max Sombroek (sound design), Joeri de Graaf (muziek), Rex Adriaansz (muziek) en Erik Dost (mixage).

[Nieuws] Muziek van nooit verschenen Fairytale Fights Arcade

De game is er uiteindelijk nooit gekomen, maar de muziek kunnen we nu wel beluisteren. We hebben het over Fairytale Fights 2 (of FF Arcade), een downloadable titel die in ontwikkeling was tijdens het faillissement van Playlogic.
Componist Jonathan van der Wijngaarden heeft het nu gedeeld op zijn Youtube-kanaal — samen met muziek uit andere games. Het album met zijn werk voor  Speedrunner HD is nu te koop via BandCamp.com.

De muziek van General Conflict

De Game

4 controllers, minimaal 3 vrienden, 2 dikke speakers en 1 pc. Ieder feestje vergt een beetje voorbereiding. Maar als de gear ter plaatse is, barst met General Conflict het feest letterlijk los.

Noisia the Game

In Noisia the Game ervaar je de muziek door op de soundtrack van de band Noisia rond te vliegen en objecten en vijanden (in de maat) kapot te schieten, voordat ze jou kapot maken en de muziek ophoudt, omdat je 'af' bent ; )
Noisia: Infection is een opzwepende muzikale actie game, waarin je beweegt langs de muzikale lijnen van het nummer die met de dynamiek van het nummer mee veranderen. Door in het juiste ritme van de beat te klikken, ben je in staat om kogels af te vuren en vijanden te weren.

De muziek in 'Bohm (met film uitleg)

De game “Bohm” van Monobanda (Utrecht), Claynote (Utrecht) en Cannibal Games (Delft) werd genomineerd voor een Nuovo Award voor vernieuwende gameplay tijdens het Independent Games Festival op de 25e editie van de Game Developers Conference (GDC) 2011 in San Fransisco (US). 
Daarnaast is Bohm genomineerd voor de competitie "Best Project 2012" door Game Connection en Sony Computer Entertainment Europe.

Rik Nieuwdorp, van het muziekbedrijf Claynote, verzorgde voor de kunstgame Bohm van Monobanda een volledig adaptieve soundtrack.

Iron Grip: Marauders

Iron Grip: Marauders is een online tactical wargame, die op een unieke manier strategische planning combineert met live 3D veldslagen. De game is speelbaar in de browser en free to play.

ColorPickle [updated kerst 2013]

ColorPickle is een ogenschijnlijk simpele Indie-game van de hand van Flavour en al een tijdje uit op Facebook.
[update] ColorPickle is nu ook uit voor iOS (gratis!).

Google Ads

Inhoud syndiceren