popmuziek

Karmaflow - Rock Opera Videogame funding gestart

Nederlandse game- en muziekgeschiedenis wordt geschreven! "Karmaflow: The Rock Opera Videogame". In de game speel je de Karmakeeper, en is het aan jou de taak om binnen verschillende werelden de balans te herstellen door het zoeken naar de verloren gegane Karmaflows. Het bijzondere aan deze game is dat de (interactieve) muziek zal worden gebracht door onder meer leden van Dragonforce, Epica en het Metropole Orkest, waarbij het verhaal in gezongen vorm wordt verteld. Een unieke manier om een narratief te brengen binnen het medium games.

Pop Muziek in Games

In de context van 'Een geschiedenis van de Game Muziek' verdient pop muziek haar eigen categorie. Pop muziek en games gaan al lang hand in hand samen en hebben een interessante wisselwerking op elkaar gehad.
Zo zorgde de implementatie van pop muziek in games steevast voor extra sales van de platen of cd's en zorgde games en game muziek op haar beurt weer dat pop muziek beinvloed werd.

Een chronologisch overzicht van de artefacten in deze youtube playlist: 

[Review] Max Payne SoundTrack

Rockstar Games beschikt over een aantal van de meest succesvolle en legendarische game-titels. Grand Theft Auto, Red Dead Redemption en de waanzinnige reeks van Max Payne komen uit deze stal. Drie games die op game-muziek gebied belangrijke ontwikkelingen teweeg brachten, een stukje perspectief wat er belangrijk aan is:

Grand Theft Auto wordt gezien als een van de eerste games waar de (pop)muziek uit ònze wereld in de game-wereld zo'n aanwezige rol speelt [NB en voor veel extra verkopen van de muziek in onze wereld zorgde].

[event] GAME OVER - Podiumkunsten en games; een match made in heaven?

06/14/2012 15:45

Pong power! Veertig jaar nadat Atari het legendarische computerspel Pong lanceerde, zijn de principes van gaming zichtbaar in de podiumkunsten. Steeds vaker zetten theatermakers, dansers en muzikanten de toeschouwer in als actieve deelnemer in hun voorstellingen of composities. In navolging van Wikipedia, YouTube en Idols krijgt 'de spelende mens' in dit Ervaringstheater 2.0 een eigen rol: hij mag nu werkelijk zelf gaan spelen. Waar blijft de autonome kunstenaar in dit verhaal? Wordt hij of zij een bedreigde diersoort in tijden dat iedereen kan theatermaken en componeren?

Noisia the Game

In Noisia the Game ervaar je de muziek door op de soundtrack van de band Noisia rond te vliegen en objecten en vijanden (in de maat) kapot te schieten, voordat ze jou kapot maken en de muziek ophoudt, omdat je 'af' bent ; )
Noisia: Infection is een opzwepende muzikale actie game, waarin je beweegt langs de muzikale lijnen van het nummer die met de dynamiek van het nummer mee veranderen. Door in het juiste ritme van de beat te klikken, ben je in staat om kogels af te vuren en vijanden te weren.

[Video] Editie NL over gamesmuziek

RTL’s Editie NL besteedde een kort item over gamesmuziek naar aanleiding van EA’s keuze voor een Nederlandse band in FIFA 12. Naast de gitarist van The Medics (de band dus) komen gamescomponist Jonathan van den Wijngaarden en Control's Eindbaas Matthijs Dierckx aan het woord, daarnaast komt Junkie XL nog in beeld.
Bekijk het item hier. (Silverlight alert!)

DEADCELL eerste Nederlandse band op ROCKBAND network

Marcus Bodine's band DEADCELL [Industrial/Metal] is als eerste Nederlandse band uitgebracht op ROCKBAND network.

Marcus Bodine is een van Nederlands meest veelzijdige componisten en noemt zichzelf dan ook een muzikale duizendpoot. Marcus Bodine is werkzaam als componist in de Games Industrie met zijn bedrijf ZERO TO MIDNIGHT en met ruim 10 jaar ervaring als tourend rockmuzikant, creatief muziektherapeut met probleemjongeren en free lance audio design lecturer.

Google Ads

Inhoud syndiceren