nieuws

[Making of] MunchTime Music & SD

Componist Wendy Boots heeft de muziek en Sound Design verzorgd voor het razend populaire iOS-spelletje MunchTime. In dit artikel vertelt Wendy over hoe de muziek tot stand is gekomen en waar je zoal aan moet denken bij het ontwikkelen van muziek voor een iOS-game.

[Making of] Awesomenauts Audio

Binnenkort gaat Ronimo's nieuwste game Awesomenauts eindelijk de wijde wereld in. De hoogste tijd dus voor een uitgebreide terugblik op het componeren, sounddesignen, character-voice-recorden en mixen van de audio.
SonicPicnic schreef een onthullende devdiary over de ontwikkelperiode, met onder meer aandacht voor het maandelijkse Nederlandse luchtalarm, Demis Roussos en de grootste jaren 80 hit die ooit in de 21ste eeuw is geschreven...

Gluddle

Bevrijd de Gluddle van de Supervisie-invasie in dit oogverblindende stuiterspel voor iPad en iPhone! Oi!
Richt en lanceer oogstrelende stuiterballetjes die Gluddle heten. Bevries ze stil in de lucht zodat andere Gluddle er tegenaan kunnen te stuiteren om zo hun privacy en vrijheid te
verdedigen tegen de boze ogen in de lucht…De Supervisie!
Gluddle is als een kruising tussen een flipperkast en een trampoline, als een combinatie van Peggle en Angry Birds, en een absurde spel met een knipoog over een dictoriale invasie oog in oog met een positieve tegenbeweging.

[Muziek preview] Kids vs. Goblins

Binnenkort is het dan zover:  Kids versus Goblins komt in februari uit voor de iPad. Het is een kwalitatief indrukwekkende game en er is veel aandacht aan detail besteed. Een volledige soundtrack mag dan ook niet uitblijven: er zit zo'n 25 minuten muziek in de game. Hoe is dat allemaal tot stand gekomen?

Componist Bart Delissen vertelt hierover:

[Event] Game-componisten op Internationaal Film Festival Rotterdam

02/03/2012 17:00

Op het komende Internationale Film Festival te Rotterdam (IFFR) voert het Metropole Orkest, onder leiding van Ernst van Tiel, een nieuwe soundtrack uit bij een wel héél bijzondere film: namelijk een 'reality-film', die zò echt lijkt, dat het wel echt moet zijn...

CARGO COMMANDER - het verhaal achter de muziek

Cargo Commander is de eerste game van het bedrijf Serious Brew dat gevormd wordt door twee ex-medewerkers van Triumph Studio; Daniel Ernst (art, experience design) en Maarten Brouwer (code, design). Cargo Commander wordt een downloadable action arcadegame voor PC en Mac en zal begin 2012 uitkomen.

Het audioteam bestaat uit Max Sombroek (sound design), Joeri de Graaf (muziek), Rex Adriaansz (muziek) en Erik Dost (mixage).

[Nieuws] Muziek van nooit verschenen Fairytale Fights Arcade

De game is er uiteindelijk nooit gekomen, maar de muziek kunnen we nu wel beluisteren. We hebben het over Fairytale Fights 2 (of FF Arcade), een downloadable titel die in ontwikkeling was tijdens het faillissement van Playlogic.
Componist Jonathan van der Wijngaarden heeft het nu gedeeld op zijn Youtube-kanaal — samen met muziek uit andere games. Het album met zijn werk voor  Speedrunner HD is nu te koop via BandCamp.com.

[Verslag] Game in the City 2011 - Music & Games

Game in the City 2011 was voor DutchGameMusic een zeer bijzondere editie. Een editie met een reeks keynotes in de ochtend-sessie over Muziek in Games op de Donderdag, een out-of-the-box workshop, een doorlopende demonstratie van een uniek, nieuw 3D-formaat voor audio: Auro-3D en natuurlijk de officiële oprichting van DutchGameMusic (met 2 dagen een goed bezochte stand op de marktplaats). 

Joris de Man wint Award Best Audio Design & Music

Joris de Man is de winnaar 2011 geworden van de award voor "Best Audio Design & Music" in een game. Joris de Man ontving de prijs voor zijn muziek in het derde deel van de Killzone reeks.

Wereldwijd werd o.a. de main menu-muziek "and ever we fight on" al omschreven als: "the best music ever" en "why would we even play the game, when we can just listen to the main menu music!"

De genomineerden voor de categorie "Best Audio Design & Music" waren:

[Verslag] The Mix - Talkshow over Gamemuziek

27 November 2011 jongstleden vond in de Balie te Amsterdam 'The Mix' plaats, een talkshow-avond georganiseerd door het MuziekCentrumNederland, MCN.

Niels van der Leest, Walter Flapper, Joris de Man en Fer Abrahams gaven in een de talkshow antwoord aan de vragen en opmerkingen over game muziek van Robbert Tilli (MCN) en Tom Engelshoven (OOR).

In 4 blokken, 'Rijkdom van de Gamecultuur', 'Trends en stijlen', 'Zaken en geld in games', 'Jouw muziek in games' werden veel facetten van de gamemuziek besproken.

Google Ads

Inhoud syndiceren