Niels van der Leest

Niels van der Leest (geboren op 22 oktober 1976 in Enschede) studeerde klassiek slagwerk aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. Al tijdens zijn studie en na het behalen van zijn Master-degree speelt Niels in de beste orkesten die Nederland rijk is, ook is hij enkele jaren slagwerker in de succesvolle slagwerkgroep Circle Percussion. 

Op dit moment speelt Niels in AbSurdo (DE Sambagroep van Nederland), hij geeft les op een aantal muziekscholen en hij dirigeert een slagwerkgroep in Houten.

Na een tijdje op de planken te hebben gestaan als professioneel slagwerker, besluit Niels naar zijn wens te luisteren zijn muzikale ideeën op papier te zetten in plaats van “alleen maar” de noten van iemand anders te spelen. Zijn grootste droom is muziek te schrijven voor een computergame. Niels’ liefde voor het medium “games” is ontstaan na het spelen van de game Final Fantasy VII, waar de Japanse componist Nobou Uematsu de soundtrack bij heeft geschreven.

Niels werkt aan het bereiken van zijn droom en begint met arrangeren en remixen van gamemuziek voor zijn leerlingen. Wanneer zijn arrangementen met veel plezier worden gespeeld, de optredens tot enthousiaste reacties leiden en er steeds meer aanvragen voor “zijn” muziek binnenkomen, start hij ook met het schrijven van originele muziek. In 2007 wint Niels de publieksprijs in de Interface Soundgame Contest met 46,4% van alle stemmen.

In de afgelopen jaren heeft Niels gewerkt aan diverse prijswinnende games, opdracht composities, reclames, sing-a-song writers en natuurlijk zijn eigen albums.

Niels heeft zich ontwikkeld tot marktgericht componist, arrangeur en sounddesigner, waarbij kwaliteit, professionaliteit en originaliteit voorop staan.

Bezoek www.nielsvanderleest.nl voor meer informatie over zijn muziek, credits en nieuws.

“ Schrijven om te versterken in plaats van afleiden”

Google Ads