[Event] Music'n'Games in Rotterdam

Music'n'Games in Rotterdam was een succes te noemen.
Foto's zijn terug te vinden op:
http://www.flickr.com/photos/52298063@N07/sets/72157627515891922/
en een verslag van het evenement staat op:
http://www.rmcrotterdam.nl/newsitemdetails.php?newsitemid=437
en http://www.control-online.nl/gamesindustrie/2011/08/25/nieuws-games-n-music-interessante-dag-voor-componisten-en-developers/

Music ‘n’ Games is een evenement van Rotterdam Media Commission op 24 augustus in V2_Institute in Rotterdam. What’s in a name: doel is de samenwerking tussen de twee verschillende industrieën, music en games, te bevorderen en nieuwe vormen van economische versterking te verkennen. Op het programma een demolistening, matchmaking sessie en keynote, voor zowel gamedevelopers als componisten. Met onder meer Joris de Man, Paladin Studios, SonicPicnic, Witan, Little Chicken, Social Media Club Rotterdam en Platform DutchGameMusic.

Programma
Het programma bestaat uit een panel, verschillende presentaties, een keynote en een matchmaking-programma. Het tijdschema (onder voorbehoud) is als volgt:

13.00 uur – 13.30 uur: Registratie met Coffee & Zoete Planken van 'Man met Bril

13.30 uur – 14.30 uur: Score! Demolistening
Een vorm van auditie, groepstherapie én onderwijs: demo listening. Jij, als componist, producer en/of muzikant, krijgt de kans om direct feedback te krijgen van professionals voor wie het dagelijkse kost is: demo’s beoordelen voor games. En wie weet score je nog een opdracht ook. Mocht je geen demo hebben, dan is het toch interessant: je leert wat belangrijk is bij het maken van een demo voor games. Waar moet je op letten? Welke lengte houd je aan? En hoe val je op? In het panel onder meer Joris de Man, Paladin Studios, SonicPicnic en Platform DutchGameMusic.

14.45 uur – 15.00 uur: Changing Landscape of Music and Games
Alle bladen, marketingboeken en (reclame)bureaus hebben het er over: Social Media. Een verschijnsel waar je ook als gamedeveloper of muzikant niet meer omheen kunt. Maar waarom eigenlijk en welke implicaties hebben de inzet van sociale media op de manier waarop je tot nu toe hebt gewerkt? Social Media Club geeft een korte presentatie over de Changing Landscape of Music and Gaming en de link naar social media.
15.00 uur – 15.45 uur: Keynote (tba)

16.00 uur – 16.15 uur: SonicPicnic
Het Rotterdamse collectief SonicPicnic maakt alle muziek en sounddesign voor Awesomenauts, de nieuwe game van de Utrechtse studio Ronimo. Yorick vertelt over de totstandkoming van de game en de soundtrack.

16.15 uur – 17.00 uur: Score! Mix'n'Match
‘Score’ is natuurlijk de term voor muziek en sound effects bij films en games, maar in dit geval gaat het ook om het scoren van een opdracht. Tijdens dit onderdeel zul je face-to-face in gesprek komen met een interessante nieuwe opdrachtgever of leer je nieuw talent kennen, kun je jouw werk eens laten horen om te checken of het geschikt is voor games of kun je componisten op weg helpen, kun je jouw eerdere werk laten horen of vind je nou net het juiste geluid bij jouw game. Kortom: mix’n’match in een ludieke setting.

17.00 uur – 18.30 uur: Food & Drinks: EINDBAAS DJ Team en Picknick Rotterdam
De allerbeste muziek van nu, wordt gemaakt met de spelcomputers van vroeger. Nintendo Gameboy, NES, Atari, Sega, Amiga, C64, ze zijn weer terug! EINDBAAS haalt de beste chiptune artiesten van over de hele wereld naar Nederland. Deze muzikanten bespelen de spelcomputers als muziekinstrumenten, waaruit een extreem dansbaar lo-fi geluid tevoorschijn komt, oftewel Chiptunes. EINDBAAS DJ Team wijst je de weg in deze spannende 8bit dansmuziek. Picknick Rotterdam verzorgt het ‘food’ onderdeel: overheerlijke hapjes van 100% eerlijke ingrediënten van ambachtelijke producenten.

Meer info:
http://www.rmcrotterdam.nl​/agendadetails.php?agendai​d=214

Verwante artikelen

Vlak na het Game in the City, verhuist DutchGameMusic direct naar een volgend bijzonder podium...

2 November belooft aldus het programma...

The Videogame Music Symposium: Play, Fans, Space on 13 September, 2011, was a true success! The...

27 November 2011 jongstleden vond in de Balie te Amsterdam 'The Mix' plaats, een...

Pong power! Veertig jaar nadat Atari het legendarische computerspel Pong lanceerde, zijn de...

Google Ads