Karmaflow - Rock Opera Videogame funding gestart

Nederlandse game- en muziekgeschiedenis wordt geschreven! "Karmaflow: The Rock Opera Videogame". In de game speel je de Karmakeeper, en is het aan jou de taak om binnen verschillende werelden de balans te herstellen door het zoeken naar de verloren gegane Karmaflows. Het bijzondere aan deze game is dat de (interactieve) muziek zal worden gebracht door onder meer leden van Dragonforce, Epica en het Metropole Orkest, waarbij het verhaal in gezongen vorm wordt verteld. Een unieke manier om een narratief te brengen binnen het medium games.

Componist en initiator Ivo van Dijk schreef in 2008 de rock opera "Equilibrio", die voor uitverkochte zalen (4400 man!) werd uitgevoerd in Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht. "Karmaflow" is in feite het geestelijke vervolg hierop. 

Van Dijk: "Het idee is begin vorig jaar ontstaan. Ik studeer momenteel compositie voor media aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), en ben me aan hetspecialiseren op video-game audio. Dit heeft mij in de afgelopen jaren met veel game-designersin contact gebracht. Toen de tijd daar was, heb ik het idee bij Barrelman Games, waar ik regelmatig mee samen werk, gepitcht en hebben we besloten de game te gaan maken."

"Karmaflow" is een third-person puzzle/platform spel, en ontleent zijn inspiratie uit games als Zelda, Journey en Darksiders. Het narratief wat door de muziek wordt gebracht, is een mengeling van een rock band, orkest, ethnische instrumenten, koor en elektronica. Voor de verschillende karakters in de game wordt momenteel een cast samengesteld bestaande uit verschillende rock/metal zangers. De eerste zanger die bekend is gemaakt als onderdeel van deze cast is Marc Hudson van de Engelse speed-metal band Dragonforce.

Omdat er veel kosten zijn verbonden aan het zowel inhuren als opnemen van al deze muzikanten, is het "Karmaflow" team gestart met een crowdfunding campagne via Indiegogo.com. Vanaf EUR 10,- kan je een digitale download van de soundtrack en de game zelf pre-orderen, en zijn er meerdere zogenaamde "perks" beschikbaar (van een fysieke versie van de soundtrack tot een beeld van jezelf in de game). De game zal oktober 2014 verschijnen voor PC en MAC.

Bezoek de Indiegogo campagne: http://igg.me/at/karmaflowgame/x/1865230
Website: www.karmaflowgame.com
Facebook: www.facebook.com/karmaflowgame
Twitter: @karmaflowgame
info@karmaflowgame.com

Verwante artikelen

In de context van 'Een geschiedenis van de Game Muziek' verdient pop muziek...

Marcus Bodine's band DEADCELL [Industrial/Metal] is als eerste Nederlandse band uitgebracht...

RTL’s Editie NL besteedde een kort item over gamesmuziek naar aanleiding van EA’s...

In Noisia the Game ervaar je de muziek door op de soundtrack van de band Noisia rond te vliegen...

Pong power! Veertig jaar nadat Atari het legendarische computerspel Pong lanceerde, zijn de...

Google Ads