Dinner Date

Dinner Date is de debuut game uit 2010 van ontwikkelaar Stout Games. Het is een artistieke game, die in de context van het ontstaan als redelijk uniek beschouwd mag worden.
In Dinner Date speel je het onderbewuste van Julian Luxemburg en ervaar je Julian's gedachten. Gedachten die steeds 'bezorgder' worden, naarmate hij sterker het idee krijgt dat zijn Dinner Date niet meer komt opdagen...

De trailer voor Dinner Date toont de voorbereidingen voor een lekker etentje: de vreugde van de anticipatie en het voorbereiden van de keuken voor een leuke dinner date. De klok luidt echter de fase in waar de game Dinner Date over gaat: het wachten op je date die te laat schijnt te zijn, misschien zelfs niet meer komt...?De muziek is voor Dinner Date gecomponeerd door Than van Nispen van GreenCouch en laat zich het beste omschrijven als minimal jazz, welke zich in het spelverloop ontwikkeld tot een nogal donkere variant (ook bekend als dark jazz), het gevoel van de begeleiding van een 'film noir' opwekkend.
Componist Than van Nispen heeft in nauw overleg met gameontwikkelaar Jeroen Stout besloten om de bezetting van het virtuele ensemble 'klein' te houden. Er spelen op geen enkel moment meer dan 4 instrumenten, meestal betreft het de bezetting van een piano, vibrafoon, klarinet en/of fagot.
Na een initiële suggestie / wens van dhr. Stout om minimal music, in de stijl van o.a. Philip Glass als soundtrack te schrijven, kwam Than met suggesties om het ietwat richting een minimal jazz idioom te buigen. De eerste schetsen in die richting bleken ook direct in de roos en vormden een 'logische' begeleiding voor de beelden en het begin van het verhaal.
De speler zou de muziek voor een deel als uit de radio in de keuken kunnen ervaren, diegetische muziek, welke de sfeer in deze ruimte van Julian goed vangt. 
Naarmate de game vordert en de speler meer en meer 'in het hoofd' van Julian geraakt volgt de muziek echter het gemoed van dit karakter en vormt de muziek meer een sferische onderlaag die 'the mood' en de emoties van Julian onderstreept.

Dinner Date heeft ook een soundtrack, verkrijgbaar op o.a. iTunes, Spotify en bandcamp.
Daarnaast heeft Stout Games de muziek als bladmuziek beschikbaar gesteld. DutchGameMusic heeft toestemming om het eerste stuk 'The Clock' voor piano en klarinet via de downloadpagina aan te bieden:

|

Verwante artikelen

ColorPickle is een ogenschijnlijk simpele Indie-game van de hand van Flavour en al een tijdje...

Componisten Stan Koch en Than van Nispen tot P van het...

2 November belooft aldus het programma...

een concert-voorstelling voor de jongste liefhebbers van games en muziek!
12 Januari zal...

Google Ads