ColorPickle [updated kerst 2013]

ColorPickle is een ogenschijnlijk simpele Indie-game van de hand van Flavour en al een tijdje uit op Facebook.
[update] ColorPickle is nu ook uit voor iOS (gratis!).

De game is 'bedriegelijk' simpel, houdt je linkermuisknop ingedrukt en zie hoe een cirkel steeds groter wordt. Houd dat zo lang mogelijk vol terwijl je aangevallen wordt door agressieve driehoekjes. Pak af en toe een power up en voila! Vanwaar die color in Color Pickle? Het scherm en de figuren veranderen constant van kleur in een soort van lsd trip.

In de een-na-laatste versie van ColorPickle, welke te spelen is op www.colorpickle.com, speelt de ietwat gestoorde ColorPickle band met je mee, als ware het dat je vinger een platenspeler-kop is geworden, want als je 'de knop' loslaat...

De nieuwe iOS-versie van ColorPickle speelt geweldig weg, je kan voorkeuren instellen voor hoe je je iPhone / iPad eigenlijk vast wil houden en als je meer diverse muziek wil kun je aparte packs downloaden. Voor een bescheiden 3 euro-nog-wa krijg je voor altijd (en tot in de eeuwigheid) alle packs tot je beschikking!

Ergens heeft de gameplay van ColorPickle qua feel op een bepaalde manier wat weg van SuperHexagon, met als belangrijke verschil dat je in ColorPickle nooit kan voorspellen (of aanleren) wat er gaat komen en het dus elke keer (en dat zijn er veel...) weer een nieuwe uitdaging wordt.

Aan de muzikale bouwstenen van ColorPickle werkten de ColorPickle band (bestaande uit Jacob van de Water, Dylan Groot, Hessel van Hoorn, Oscar van den Burgh en Than van Nispen) resp. Noisia (Nik Roos, Martijn van Sonderen en Thijs de Vlieger)

Verwante artikelen

Vlak na het Game in the City, verhuist DutchGameMusic direct naar een volgend bijzonder podium...

In Noisia the Game ervaar je de muziek door op de soundtrack van de band Noisia rond te vliegen...

27 November 2011 jongstleden vond in de Balie te Amsterdam 'The Mix' plaats, een...

Dinner Date is de debuut game uit 2010 van ontwikkelaar Stout Games. Het is een artistieke game...

Componisten Stan Koch en Than van Nispen tot P van het...

Google Ads