Cargo Commander - audio en muziek

Nineyards Audio (voorheen Doppler) ontwikkelde en produceerde alle audio voor deze game.
Muziek en geluid speelt een zeer belangrijke rol in Cargo Commander. Nagenoeg alle audio maakt op een diëgetische manier onderdeel uit van de wereld van het Cargo Corp., en moest in de normaal gesproken zo stille ruimte buiten onze dampkring op een 'natuurlijke manier' bij elkaar kunnen komen.

Het muzikale hoofdthema (het nummer Down the Drain, (speciaal voor de game geschreven door Misha Velthuis) klinkt uit de radio in de homecontainer en verdwijnt langzaam naar de achtergrond wanneer de speler zich verder van zijn thuisplek verwijderd.

De muzikale drones die het vervolgens overnemen zijn gemaakt met bewerkte elementen uit dit lied, en van geluiden afkomstig uit het overige sound design. De drones vormen hierdoor een brug tussen de radiomuziek en de rest van de klankwereld van de game.

Als derde muzikale element worden er lagen gebruikt die al na gelang de game-play zich intensiveert, onderling kunnen stapelen en opbouwen - of juist weer afnemen wanneer de speler zich in veiliger gebied terugtrekt. Deze lagen bestaan voornamelijk uit percussieve geluiden, gemaakt van een mix van traditionele orkestpercussie en het geluid van industriële metalen voorwerpen.

Eenzelfde benadering werd gekozen voor het maken van de sound design. Veel metaalachtige geluiden werden opgenomen en bewerkt om de klankwereld van Cargo Commander vorm te geven. Sound FXs werden tijdens het productieproces veelvuldig in-game getest en aangepast. Er moest voldoende variatie zijn om de game play interessant te houden.

Naast het algemene sound design had de Cargo Commander natuurlijk nog een stem nodig. Van het in ademnood raken tot aan het vormgeven van de befaamde f*ck you button; blueszanger Erik Ankoné bleek uitermate geschikt om de Cargo Commander auditief gestalte te geven.

In december werd speciale DLC beschikbaar gesteld. De home container werd visueel bedolven onder een flinke sneeuwlaag (wegens een gesprongen radiator in het verwarmingssysteem) en Down the Drain werd op de radio vervangen door een nieuw nummer: I Surely Hope

Tezamen vormden deze twee veranderingen een kerstsfeer die prachtig aansloot bij de eenzame dagen die de Cargo Commander doorbrengt in zijn zwevende container, ver verwijderd van huis en gezin.

Als troost bood de DLC de speler de mogelijkheid om kerstkaarten te versturen naar collega's van het Cargo Corps die in andere sectoren van de onmetelijke ruimte werkzaam zijn en vormde zo een extra multi-player element.

Cargo Commander is al weer enige tijd geleden uitgebracht via o.a. Steam en de Mac App Store, en de bijbehorende soundtrack is via Bandcamp en iTunes te koop.

Nine Yards Audio:
http://nineyardsaudio.com
Serious Brew website:
http://www.seriousbrew.com
Announcement Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=ZIoFaCNS278
Letters to dad trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=4QkxeYy6Unw

Verwante artikelen

Cargo Commander is de eerste game van het bedrijf Serious Brew dat gevormd wordt door twee ex-...

Het Metropole Orkest speelde als eerste in Nederland met bekende en bijzondere, muzikale gasten...

Luister hier naar een playlist samengesteld uit muziek van Nederlandse Game Componisten.

5 november 2011 wordt geschiedenis geschreven. De respectabele, Londense Royal Albert Hall zal...

GamesFM is o.a. een radiozender met 100% Game-...

Google Ads